Add to Google

Cum sa repari sau recuperezi un telefon ud

De la Cum Faci Sa?

Add to GoogleImprima articolul

Introducere

Ti-ai scapat vreodata telefonul in ghiuveta, sau mai rau... toaleta? L-ai uitat vreodata in buzunarul unei haine la spalat? Ai innotat vreodata cu telefonul in buzunar? Daca iti uzi telefonul, de obicei, trebuie sa il schimbi, dar daca esti destul de rapid, poti sa iti salvezi telefonul. Urmeaza sfaturile si pasii din articol ca sa iti salvezi telefonul mobil ud.

Pasi

'1'
Scoate telefonul din apa cat de repede poti. Carcasa din plastic iti poate apara telefonul un timp, dar apa intra destul de repede. Nu porni telefonul mobil, deoarece asta poate provoca un scurtcircuit - daca a fost in apa, presupune ca trebuie sa se usuce imediat indiferent daca mai merge sau nu. Daca nu poti sa ajungi la telefon la timp, este bine sa scoti bateria cat timp este inca in apa.
'2'
Nu te panica! Telefonul nu va fi prea afectat daca il scoti din apa imediat. O perioada de timp mai mare in apa, precum un ciclu de spalare complet la masina de spalat, reprezinta o situatie mai grava dar nu te da batut, nu ai nimic de pierdut sa incerci sa il salvezi inainte sa cedezi.
'3'
Scoate baterie. Acesta este cel mai important pas. Nu sta mult pe ganduri, electricitatea si apa nu convietuiesc bine. Multe circuite din telefon vor supravietui incursiuni in apa atat timp cat timp nu sunt atasate la curent electric cand sunt ude.
'4'
Scoate cartela SIM. Unele sau toate datele tale de contact pot fi stocate pe SIM. Pentru multi oameni, aceste date pot valora mai mult decat telfonul. Cartela SIM rezista la apa, dar urmatori pasi o pot distruge, deci este bine sa o scoti. Las-o la uscat pana va fi nevoie sa te conectezi la retea.
'5'Scoate toate perifericele si carcasele ce se pot demonta. Scoate carcasele ca sa deschizi cat mai multe gauri si locasuri in telefon.
'6'
Usuca-ti telefonul mobil. Daca mai exista vreo picatura de apa in telefon, il poate strica din cauza ruginei. Evident este nevoie sa elimini cat de mult din apa.

Cu grija sterge cat mai mult din apa pe cat este posibil. Evita sa agiti telefonul.

Sterge folosind un prosop de textil sau hartie. Ideal, incerca sa nu infunzi gaurile telefonului cu hartie uda.
'7'
Foloseste un aspirator daca este posibil. Elimina toata umiditate aspirand zonele afectate pentru cel putin 20 de minute. Aceasta este cea mai rapida metoda sa iti usuci telefonul. Totusi, daca timpul de expunere la apa nu a fost extrem de scurt, evita sa il pornesti imediat. Fi atent sa nu ti aspiratorul prea aproape datorita energiei electostatice provocate. Contrar bunului simt, nu este recomandat sa folosesti un feon de par. Acesta poate impinge umiditatea prea aproape de componentele mici ale telefonului si caldura excesiva le poate topii.
'8'
Lasa telefonul intr-o substanta cu afinitate mare pentru apa. Pune telefonul peste noapte intr-o punga sau casoleta cu orez negatit.
'9'
Tine telefonul intr-un prosop absorbant. Dupa ce scoti telefonul din orez, infasoara-l intr-un prosop absorbant. Verifica materialul absorbant la fiecare 4 - 6 ore. Daca umiditatea este evidenta, repeta pasii 7 si 8.
'10'
Testeaza-ti telefonul. Dupa ce ai asteptat cel putin 24 de ore, sau mai mult daca este posibil, verifica daca telefonul este curat si arata uscat. Monteaza bateria. Incearca sa il pornesti.

Sfaturi

'o'Daca este pornit cand intra in apa telefonul se poate scurtcircuita. Daca reusesti sa il opresti inainte sa se arda, este posibil sa il mai salvezi.
'o'Caldura excesiva iti poate distruge telefonul si mai mult! Scopul principal este sa il usuci complet inainte sa il pornesti. Ai rabdare! Foloseste un aspirator ca sa elimini rapid toata umiditatea.
'o'Daca telefonul tau cade in ocean sau alta apa sarata, spala-l cu apa dulce inainte ca cristalele de sare sa se depuna pe circuite.
'o'Daca cristalele de sare s-au format loveste telefonul cu un obiect mic de plastic. Vibratia poate dizloca cristalele de pe componente.

Atentie

'o'Nu iti lasa telefonul ud pentru mult timp. Usuca-l cat de repede posibil.
'o'Nu porni telefonul ud, se va scurtcircuita.
'o'Nu incalzi bateria. Poate exploda.
'o'Nu baga telefonul la microunde ca sa il usuci.

Video


Add to GoogleImprima articolul

Articole ce va pot interesa

Cum sa sa alegi un eBook Reader
Cum sa folosesti coduri secrete pentru samsung galaxy s
Cum sa setezi un ringtone personalizat pentru sms, mms, email pe un htc desire hd

Va recomandam

Articolul a fost vizualizat de 3707 ori.

Daca ti-a placut, imparte si cu altii:

Ultima modificare a fost facuta la 02 Feb 2011 de catre Kayyo2.

Multumim pentru crearea acestui articol urmatorilor autori:

Adauga articol
Spatiu Publicitar
Articole noi
Cum faci faci un cadou special de ziua femeii
Cum sa conduci sedinte de afaceri constructive
Cum sa pregatesti rapid prajituri delocioase folosind doar doua ingrediente
Ultimile modificari
25.02.2014 15:04
Utlizatorul Daniela tudorache a modificat pagina Cum faci faci un cadou special de ziua femeii.

25.02.2014 15:03
Utlizatorul Daniela tudorache a creeat un nou articol cu numele: Cum faci faci un cadou special de ziua femeii.

25.02.2014 14:53
Utlizatorul Daniela tudorache s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

19.01.2014 13:38
Utlizatorul Crinutzacuric s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

27.09.2013 09:04
Utlizatorul Samborin rodica s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

04.09.2013 16:46
Utlizatorul Abcflori s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

27.08.2013 20:34
Utlizatorul Arev s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

21.08.2013 16:43
Utlizatorul Costel s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

19.08.2013 18:24
Utlizatorul Pricope adrian s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

24.07.2013 16:39
Utlizatorul Ramy ramonica s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

Urmariti-ne si pe: