Add to Google

Cum sa iti ingrijesti parul

De la Cum Faci Sa?

Add to GoogleImprima articolul

Introducere

'par_frumos'
par frumos
Pentru a fi frumos si sanatos, parul trebuie sa fie ingrijit cu atentie inca din copilarie. De cele mai multe ori, oamenii au de la natura un par sanatos, dar care se poate imbolnavi si deveni gras sau uscat, poate capata matreata ori boli microbiene, parazitare etc, datorita, in general, neglijentei sau ingrijirii nerationale.

Parul suplu, lucios, aranjat intr-o coafura armonioasa, da femeii un aspect ingrijit si placut. Se stie ca este mult mai usor sa previi o boala decat s-o combati, de aceea este bine sa se respecte cele doua reguli de igiena, care stau la baza parului sanatos: masajul pielii capului si periatul parului.

Pasi

'1'MASAJUL PIELII CAPULUI

Masajul care este de o importanta primordiala pentru vitalitatea si frumusetea parului - deoarece activeaza circulatia sangelui - sef ace cu ajutorul degetelor ambelor maini. Cu degetele apasate pe piele, se porneste de la baza craniului spre crestet, executand mici cercuri. Se repeta de cateva ori aceasta miscare si se insista asupra cefei, deoarece, in afara de faptul ca pe aici se face circulatia sanguina, masajul cefei provoaca o destindere nervoasa. Este mult mai placut si mai putin obositor ca acest masaj sa fie facut de o alta persoana, dar este bine ca fiecare femeie sa se obisnuiasca a-l practica singura, zilnic.

'2'PERIATUL PARULUI

Dupa masaj, urmeaza periatul parului, care se face cu o perie aspra si foarte curata. Parul va fi periat energic si in toate sensurile - fara teama ca ondulatiile se vor desface - de la dreapta la stanga, de la stanga la dreapta, din fata spre spate si din spate spre fata. Peria desavarseste actiunea peptenului, pe care uneori il poate chiar inlocui, in special in cazul parului foarte scurt. Daca este destul de aspra, ea executa un adevarat masaj al pielii capului, activeaza circulatia sangelui si ajuta ca grasimea secretata de glandele sebacee sa se intinda in mod uniform pe firul de par, dandu-i elasticitate, suplete si luciu. Pieptenele si peria de cap trebuie pastrate intr-o stare de perfecta curatenie. Pieptenele se spala cu apa calduta si sapun, frecandu-l bine cu o periuta veche de dinti. Peria nu trebuie lasata sa se imbacseasca, ea trebuie spalata des cu apa calda si sapun, schimband de mai multe ori apa. VA fi clatita cu apa rece si pusa la uscat cu parul in sus si nu va fi folosita decat dupa ce este uscata. Pieptenele si peria de cap sunt - ca si periuta de dinti - obiecte de uz strict personal. Cine vrea sa aiba un par frumos si sanatos, nu foloseste peria sau pieptenele altuia si nici nu le imprumuta pe ale sale, deoarece astfel se pot transmite eczeme si chiar boli de par.

'3'SPALAREA PARULUI Spalarea parului se face de 2-3 ori pe saptamana. Parul sanatos nu cere ingrijiri speciale. El poate fi spalat cu apa calda si sampon. Se va da o mare atentie clatirii, care se va face in mai multe ape, pentru a nu ramane pe par urme de sampo, deoarece in contact prelugit, acesta ataca firul de par, il arde, il subtiaza si il face sa se rupa. De asemenea, pentru a preveni incurcarea parului se poate folosi balsam.

Add to GoogleImprima articolul

Articole ce va pot interesa

Cum sa iti ingrijesti fata
Cum sa gasesti solutii la 5 dintre cele mai stresante probleme din viata
Cum sa iti depasesti timiditatea

Va recomandam

Articolul a fost vizualizat de 1954 ori.

Daca ti-a placut, imparte si cu altii:

Ultima modificare a fost facuta la 19 Dec 2010 de catre Vali.

Multumim pentru crearea acestui articol urmatorilor autori:

Adauga articol
Spatiu Publicitar
Articole noi
Cum faci faci un cadou special de ziua femeii
Cum sa conduci sedinte de afaceri constructive
Cum sa pregatesti rapid prajituri delocioase folosind doar doua ingrediente
Ultimile modificari
25.02.2014 15:04
Utlizatorul Daniela tudorache a modificat pagina Cum faci faci un cadou special de ziua femeii.

25.02.2014 15:03
Utlizatorul Daniela tudorache a creeat un nou articol cu numele: Cum faci faci un cadou special de ziua femeii.

25.02.2014 14:53
Utlizatorul Daniela tudorache s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

19.01.2014 13:38
Utlizatorul Crinutzacuric s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

27.09.2013 09:04
Utlizatorul Samborin rodica s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

04.09.2013 16:46
Utlizatorul Abcflori s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

27.08.2013 20:34
Utlizatorul Arev s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

21.08.2013 16:43
Utlizatorul Costel s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

19.08.2013 18:24
Utlizatorul Pricope adrian s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

24.07.2013 16:39
Utlizatorul Ramy ramonica s-a alaturat comunitatii Cum Faci Sa.

Urmariti-ne si pe: